Friss gyümölcsökből készült bólé
Hozzávalók:
2 nagy narancs,
4 kockacukor,
4 mandarin,
2 nagy banán,
1 grépfrút,
1 citrom,
20 dkg porcukor,
1 kiskanál konyakaroma,
5 dl szénsavas narancslé,
1 l szénsavas tonik.
A narancsokat megmossuk, majd a kockacukorral ledörzsöljük a héját. A narancsolajos cukrot bóléstálba rakjuk. Hozzátesszük a meghámozott, felkarikázott banánt, a kis kockákra vágott narancsot, mandarint és a grépfrút kifacsart levét. Rászórjuk a porcukrot, ráfacsarjuk a citrom levét, és beleöntjük a konyakaromát. Az egészet óvatosan összekeverjük. A tálat lefedve a hűtőszekrénybe tesszük. Legalább fél napig érleljük. Közvetlenül fogyasztás elött beleöntjük a szénsavas italokat, és azonnal tálaljuk.
|