Hozzávalók:
4 kész pitakenyér (nagyobb élelmiszerüzletekben kapható) 15 dkg főtt zöldbab (konzerv is lehet) 10 dkg feta sajt 10 dkg mag nélküli olajbogyó 2 paradicsom fél fej saláta 3 nagy gerezd zúzott fokhagyma 2 dl tejföl 1 evőkanál citromlé
A sütőt közepesen melegre előmelegítjük, hogy a pitát megforrósíthassuk benne. A puha zöldbabot kétcentis darabokra, a fetát és a paradicsomot egycentis kockákra, az olajbogyót apróra vágjuk. A salátát leveleire bontva megmossuk, leszárogatjuk, kisebb darabokra tépkedjük. A fokhagymát présen áttörjük, egyharmadát az előzőekkel összekeverjük. A megforrósított pitakenyeret kissé bevágjuk, a salátát az üregébe töltjük. Tálalhatjuk úgy is, hogy egyszerűen csak félbehajtjuk a pitát, és így kerül bele a saláta. A maradék fokhagymát a tejföllel és a citromlével ízesítjük, a salátára locsoljuk. |