Hozzávalók: 15 dkg liszt, 10 dkg finomítatlan cukor, 2 tojás, 2 citrom, 2 teáskanál (10 ml) sütőpor, 80 dkg alma, 5 evőkanál (75 ml) natúr Bio Rizsital, 100 ml extra-szűz olívaolaj.
Elkészítés: Hámozzuk meg az almákat, távolítsuk el a magházat, és vágjuk őket fel vékony szeletekre. Adjunk hozzá citromlevet és kevés cukrot, és hagyjuk állni körülbelül 30 percig. Közben verjük fel a tojásokat cukorral, citromhéjjal elkeverve, és adjuk hozzá a megszitált lisztet. Oldjuk fel a sütőport a natúr Bio Rizsitalban, és keverjük hozzá a tojásos keverékhez. Zsírozzunk ki egy tepsit olívaolajjal, és szórjuk meg az oldalát és az alját is liszttel. Helyezzük az így előkészített tepsibe a citromlében áztatott almákat, és öntsük rájuk a szivacsos állagú keveréket. Süssük előmelegített sütőben 180 °C-on körülbelül egy óráig. Fordítsuk ki a süteményt egy tálra, és szervírozzuk. |