Hozzávalók:
1 fej saláta 1 fej lilahagyma 2-3 paradicsom 1 zöldpaprika 1 uborka 1 üveg Korfu (feta sajt, fűszeres olajban olívabogyóval) borecet 1 gerezd fokhagyma só bors oregano
A salátástálat kibéleljük salátalevelekkel. A lilahagymát, paradicsomot és a paprikát karikákra aprítjuk az uborkát kockákra vágjuk. Öntet: A Korfu készítményből kiveszünk 4 evőkanál fűszeres olajat, hozzáadunk 2 evőkanál borecetet, sót, borsot, oregnot, belepréselünk egy gerezd fokhagymát és fél deci vízzel összekeverjük. A salátalevelekre kenőtollal rákenünk az öntetből. A zöldségeket a tálba halmozzuk, a tetejére feta sajtkockákat szórunk és az öntettel az egészet meglocsoljuk. |