Hozzávalók:
1 fej jégsaláta 1 sárgarépa 1 csomag retek 1/2 kígyóuborka 2 paradicsom 2 paprika 1 póréhagyma 2 tojás 20 dkg juhtúró öntethez: 6 evőkanál olaj 3 evőkanál borecet 1 csokor petrezselyem
A saláta hozzávalóit megmossuk. A jégsalátát nagyobb darabokra tépdeljük, a sárgarépát csíkokra reszeljük, a retket karikára, az uborkát, a paradicsomot, a paprikát kockára, a póréhagymát vékony szeletekre vágjuk. A tojást sós vízben keményre főzzük. A felaprított zöldséget tálba tesszük, óvatosa összekeverjük, majd beletesszük a dobozba, melyben a piknikre visszük. Lefedve hűtőben tároljuk. Az olajat kikeverjük az ecettel. A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk, az olajos keverékhez adjuk, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Zárható üvegbe, vagy dobozba tesszük, csak fogyasztás előtt öntjük a salátára. A tojást, és a juhtúrót szintén külön visszük, és csak a pikniken keverjük a salátához. |