Hozzávalók: 1 csirke (kb. 1 kg-os), 1 dl ketchup, 1 nagy fej vöröshagyma, 1/2 dl konyak, 4 evőkanál olaj (ha van olívaolaj), 1-1 teáskanál őrölt gyömbér és őrölt csillagánizs (gyógynövényboltban kapható), ízlés szerint só.
A megtisztított csirkét egészen kicsi darabokra vágjuk. A megtisztított és nagyon apróra vagdalt vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztjuk, majd a csirkedarabokat rádobjuk és erős tűzön fehéredésig sütjük. Ekkor megsózzuk, rászórjuk a fuszereket, lelocsoljuk a ketchuppel és fedő alatt, gyakori kevergetés közben puhára pároljuk. Ha levét elfőtte, egy-két evőkanál meleg vízzel pótoljuk. Amikor a csirke már megpuhult, zsírjára sütjük. Végül lelocsoljuk a konyakkal, egyet forralunk rajta, és hosszúkásra vágott, fott kínai zöldbabbal tálaljuk.
|