Hozzávalók:
1 fej római saláta 1 avokádó 20 dkg csirkemellfilé 1 dl tyúkhúsleves (leveskockából is jó) 10 dkg húsos füstölt szalonna (ún. sliced bacon) 5 dkg pirított zsemlekocka 4 dkg reszelt parmezán 1,5 dl majonéz 1 dl száraz fehérbor
A salátát megmossuk, lecsepegtetjük és csíkokra tépkedjük. Tányérra fektetjük, majd a meghámozott és kockákra vágott avokádót rászórjuk. A levesben a csirkemellet puhára pároljuk. Kihűt-jük, csinos csíkokra vágjuk vagy tépjük, majd az avokádóra és a salátára dobjuk. A szalonnaszeleteket félbevágjuk, ropogósra sütjük, majd a zsemlekockával együtt a salátára szórjuk. Tálaláskor a parmezánnal meghintjük, és a borral simára kevert majonézzel meglocsoljuk. Csak frissen jó igazán. |