Bécsi kocka
Hozzávalók:
77 dkg diós linzer tészta,
20 dkg darált dió,
10 dkg édesítőszer,
1 dl tejszín,
1 citrom reszelt héja, 1 csipetnyi őrölt fahéj,
1 kiskanál vaníliakivonat,
4 cl rum,
a nyújtáshoz 5 dkg liszt,
a kenéshez 1 tojás.
A tésztát két egyforma négyzetre nyújtjuk. Az egyik tésztát tojással kétszer megkenjük, és közepes meleg (170 fok) sütőben megsütjük, még melegen 20 egyforma négyzetre vágjuk. A másik tésztát is megsütjük, de nem kenjük meg, nem vágjuk fel. A töltelékhez a tejszínt a glukononnal felforraljuk, a finomra darált diót belekeverjük, majd ízesítjük. Amikor kihűlt, a rumot is hozzáadjuk, és a fel nem vágott kisült tésztára kenjük. A felvágott négyzeteket ráfektetjük, sőt óvatosan rá is nyomkodjuk, és két óra múlva a felső szeletek mentén a tésztát darabokra vágjuk.
|