Almás tiroli rétes
Hozzávalók:
50 dkg vajastészta,
60 dkg almatöltelék,
3 dkg búzadara,
1 tojás.
a nyújtáshoz 3 dkg liszt.
A tésztát 3 - 4 mm vastagra nyújtjuk, és két egyforma, 8 - 10 cm széles csíkot vágunk belőle. A két hosszanti szélét megkenjük tojással, a búzadarát a tésztacsíkok közepére szórjuk, majd a tölteléket ráhalmozzuk. A tésztát úgy hajtjuk rá, hogy a tölteléket körülölelje, és a tojással megkent részek 1 - 2 cm szélesen takarják egymást. A tészta tetejét tojással kétszer megkenjük, villával megszurkáljuk, és forró sütőben (200 fok) toljuk. 8 - 10 perc múlva a tüzet mérsékeljük, és a tésztát közepesen meleg (160 -170 fok) sütőben aranysárgára sütjük.
|