Sonkás-sajtos muffin
A sós muffin ugyanolyan finom, mint édes rokonai, s ideális kísérő egy baráti beszélgetéshez, borozgatáshoz.
Hozzávalók:
• 1 csésze liszt • 10 dkg reszelt sajt (Trappista) • 1-2 szelet apróra vágott sonka vagy bacon • 3/4 cs víz • 1 tojás • 1 púpos kávéskanál sütőpor
Elkészítés:
1. A lisztet a száraz dolgokkal keverd össze! 2. Vízben habosítsd fel a tojást, majd az egészet laza mozdulatokkal keverd össze! Nem kell nagyon kikeverni! 3. A kikent vagy kibélelt sütőformákba félig töltve 200 fokos sütőben 20 percig sütsd! 4. 5 perc hűlés után rácsra kitenni.
Egy kis segítség
Egy csésze mennyiség = • liszt 150 gr • cukor 225 gr • barnacukor 175 gr • vaj 225 gr • méz 350 gr • zsemlemorzsa 50 gr • rizs nyersen 200 gr • szárított gyümölcs 175 gr • apróra vágott mogyoró 175 gr • kókuszreszelék 75 gr • folyadék 250 ml
|