Pizzatészta VI.
Hozzávalók:
40dkg liszt vegyesen(finom25dkg + graham15dkg)(de lehet csak finomlisztből is),
1-1dl langyos víz ,
1/2 kocka élesztő ,
1 teáskanál só ,
2 ek. étolaj.
Elkészítés: A liszteket dagasztótálba öntjük és alaposan összekeverjük a közepébe mélyedést csinálunk. Az 1dl vízben feloldjuk az élesztőt és hozzáöntjük a liszthez. A tetején kicsit összekevergetjük és 10 percig állni hagyjuk. A másik 1dl vizben feloldjuk a sót. Ezután az egészet a maradék hozzávalóval jó erősen összegyúrjuk.(még annyi langy. vizet öntünk hozzá h. viszonylag lágy tésztát kapjunk) Megj.:A vízzel csínján bánjunk mert köggyen el lehet vizezni! Miután jó tésztánk van 30 percig langyos helyen letakarva pihentetjük.Ezután lisztezett deszkára borítva finoman átgyúrjuk és újnyi vastagra nyújtjuk.Majd a tepsibe helyezzzük(nem kell kikenni v. kilisztezni)Ízlés szerinti feltétet rakunk rá, majd forró sütőbe helyezve 13-16 percig teljes lángon készre sütjük. (8.-10.perc körül egyszer megfordíthatjuk)
|