Zöldséges-sajtos
Hozzávalók: 25 dkg bármilyen idényzöldség (tisztán mérve), 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojássárga, 1 dl tejföl, 15 dkg reszelt parmezánsajt, 1 teáskanálnyi tárkony, 3 evõkanál olaj, só és törött fekete bors ízlés szerint, 1 nagy csokor zöldpetrezselyem.
A vöröshagymát megtisztítjuk és finomra vagdaljuk. Forró olajon üvegesre fonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, vékony hasábokra vágott zöldséget. Megsózzuk, fûszerezzük, fedõ alatt saját levében puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ezután belekeverjük a paradicsompürét, a tejfölt és 1 dl vizet. Jól felforraljuk, összekeverjük a reszelt sajt felével. Ha langyosra hûlt, hozzáadjuk a tojássárgákat. A krémet rákenjük a tésztára, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és forró sütõben a sajt megolvadásáig sütjük.
|