Amerikai palacsinta
Hozzávalók:
• 3 nagyobb tojás,
• 120 g finomliszt,
• 1 púpozott kávéskanál sütőpor,
• 1,5 dl tej ,
• 1 csipet só,
• alma, banán, áfonya, juharszirup – ízlés szerint.
Elkészítése:
Először is válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgájához adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a tejet, és kevergessük addig, amíg sűrű, sima tésztává nem áll össze. A tojásfehérjét a sóval verjük kemény habbá, majd egy laza mozdulattal forgassuk bele a tésztába.
Ha felforrósodott a teflon palacsintasütő, öntsünk bele egy adag tésztát, és süssük addig, amíg arany színt nem kap, és nem kezd el szilárdulni. És most jön a java! Az ízesítőket szórjuk a palacsinta még nyers oldalára, majd egy lapáttal fordítsuk át a másik oldalra. Az ízesítő szinte bármi lehet - banán, alma, áfonya, de ha valami sósra vágyunk, akár kukorica vagy bacon szalonna is. Addig süssük, amíg mindkét oldala szép aranyra nem sül. A végén meglocsolhatjuk juharsziruppal, de kenhetünk egy kis vajat is a tetejére.
|