Raffaello-palacsinta
Hozzávalók:
2 dkg vaj vagy margarin,
3,5 dl zsírszegény tej,
1 csomag vaníliás cukor,
2 tojás,
20 dkg liszt,
3 kivi,
1 papaja,
1 citrom leve,
20 dkg Raffaello,
1 teáskanál olaj,
1 teáskanál porcukor.
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk. Összekeverjük a tejet, a vaníliás cukrot és a tojásokat. Hozzáadjuk a zsiradékot és az átszitált lisztet, elkeverjük, és hidegre tesszük. Meghámozzuk a kivit és a papaját, a papaját ki is magozzuk. Mindkettőt felszeleteljük és meglocsoljuk citromlével. A Raffaello-golyókat villával kisebb darabokra törjük. Tepsiben felmelegítjük az olajat, és 4 palacsintát sütünk benne. A tésztákat megkenjük a Raffaello-krémmel, és elosztjuk rajta a gyümölcsöket. Összehajtjuk őket, és tűzálló tálba tesszük. 160 fokra előmelegített sütőben (gázsütő: 1 fokozat) 5 percig sütjük, majd megszórjuk porcukorral.
|