Palacsinták : Csúsztatott palacsinta narancslekvárral és dióval |
Csúsztatott palacsinta narancslekvárral és dióval
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás,
6 dkg cukor,
5 dkg vaj,
1 tasak vaníliás cukor,
30 dkg liszt,
5 dl tej,
1 citrom reszelt héja.
A sütéshez:
vaj vagy olaj.
A töltelékhez:
10 dkg darált dióbél,
6 dkg porcukor,
20 dkg narancslekvár,
10 dkg étcsokoládé.
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 2 ek. cukorral. A töltelékhez a darált diót összekeverjük a porcukorral.
A tésztához habosra keverjük a tojások sárgáját, a vajat és a maradék cukrot. Amikor habos, beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet, a tejet, a reszelt citromhéjat, egy csipet sót, és simára keverjük. Végül a tojáshabot lazán beleforgatjuk. Nem túl forró, kivajazott vagy olajozott palacsintasütőbe tesszünk egy merőkanálnyi masszát (kb. 4-5 mm vastag tészalapokat kell kapnunk), megsütjük az egyik oldalát. Tálra csúsztatjuk, és megkenjük lekvárral. A következő palacsintás is megsütjük, amikor kész, a lekvárosra csúsztatjuk, és megszórjuk a cukros dióval. A következő rétegre csokoládét reszelünk. A rétegezést ismételjük, amíg elfogy a tészta. A tetejére reszelt csokoládé kerüljön. Szeletelve tálaljuk. Adhatunk mellé vaníiliaöntetet vagy tejszínhabot is.
|