Fokhagyma palacsinta erdei gombával
Hozzávalók:
10 gerezd fokhagyma,
4 tojás,
5 dl tej,
20 dkg liszt,
5 dkg parmezán,
20 dkg erdei gomba,
10 dkg póréhagyma,
só,
bors,
kakukkfű,
olaj
A fokhagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A tojásokat lazán habbá verjük, hozzákeverjük a tejet és annyi lisztet, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk, sózzuk, őrölt fehérborssal és finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük, végül belekeverjüka fokhagymát és a lereszelt sajtot. Felforrósított serpenyőben megsütjük a palacsintákat, és megtöltjük a póréhagymával lepirított, sóval ízesített, borssal, kakukkfűvel fűszerezett erdei gombával.
|