Pikáns palacsinta
A palacsintához:
20 dkg liszt
3 tojás
4 dl tej
1 evőkanál olaj + a sütéshez
Töltelékhez:
40 dkg sovány marhahús
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 kávéskanál csípős paprika
1 evőkanál édes paprika
1 evőkanál olaj
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
Előkészítés: A lisztet átszitáljuk, beleütjük a tojásokat, csipet sót adunk hozzá, felöntjük a tej felével, és simára kidolgozzuk. Ezután felhígítjuk a maradék tejjel, hozzáadjuk az olajat, jól kikeverjük, és kb. fél óra hosszat pihentetjük. A húst megtisztítjuk hártyáitól, megmossuk, feldaraboljuk, és nagyon finomra ledaráljuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk. Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a hagymát, a fokhagymát, és hozzáadjuk a petrezselymet és a kétféle pirospaprikát. Kicsit hűlni hagyjuk. A hagymás masszához keverjük a darált húst, megsózzuk, megborsozzuk, és jól összekeverjük. A palacsintatésztából a szokásos módon vékony palacsintákat sütünk, és hagyjuk kihűlni. Minden palacsintára egy-egy adag tölteléket teszünk, és kis csomagokat készítünk: ráhajtjuk a felső szélét, ezután behajtjuk a két oldalát, és végül felgöngyöljük, hogy a töltelék ne csurogjon ki. A megtöltött palacsintákat kicsit meglapítjuk, kipanírozzuk, azaz lisztbe, felvert tojásba, morzsába forgatjuk, és bő forró olajban szép aranysárgára sütjük. Párolt zöldségekkel tálaljuk.
|