Palacsinták : Petrezselymes gombával töltött palacsinta |
Petrezselymes gombával töltött palacsinta
Hozzávalók:
10 db sós palacsinta
10 szelet sonka
1 üveg gomba
sok petrezselyemzöld
só, bors
1 evőkanál vaj
1 pohár tejföl
15 dkg sajt
3 dl tejszín
1 evőkanál liszt
1 tojássárgája
Elkészítése: A gombát nagyon apróra vágom, mintha reszelve lenne. Vajon megpirítom sóval, borssal fûszerezem. Sok petrezselyem zöldet adok hozzá. Meghintem 1/2 evőkanál liszttel és 3 dl tejszínnel felöntöm. Addig hagyom a tûzön, amíg teljesen be nem sûrûsödik. A palacsintákra 1-1 sonkát fektetek, majd megtöltöm a gombával. Tûzálló tálba rakom és meglocsolom a tejföl és tojássárgája keverékkel. A tetejére reszelt sajtot szórok.Aranysárgára sütöm.
|