Sonkás palacsinta
Hozzávalók 10 darabhoz:
1 kis fej hagyma
15 dkg gomba
25 dkg füstölt sonka
2 tojás
10 dkg + 2 evőkanál liszt
3 dl tej
3 evőkanál vaj
olaj a sütéshez
2 dl tejszín
1–2 evőkanál sherry
4 evőkanál reszelt sajt
Előkészítés: A hagymát és a gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. A sonkát kockára vágjuk. Elkészítés: A tojást a 10 dkg liszttel és a tejjel alaposan elkeverjük. Hozzáadunk 2 evőkanál puha vajat és fél teáskanál sót. Egy palacsintasütőben kevés olajon a palacsintákat kisütjük. A sonkát a maradék 1 evőkanál vajon a hagymával együtt megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, beszórjuk a maradék 2 evőkanál liszttel, majd leöntjük a tejszínnel. 1–2 percig főzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a sherryt. A palacsintákat megtöltjük, feltekerjük, és megszórjuk a reszelt sajttal. Mindegyik palacsinta tetejét egy szelet paradicsommal díszíthetjük.
|