Almás palacsinta |
|
|
8 db sima, édes palacsinta, 2 nagy alma, 8 dkg dióbél, 5 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 cl diólikőr, 1 dkg vaj, 4 dl borsodó
|
Palacsinta forralt borban |
|
|
Hozzávalók:
A palacsintához: 3 tojás, 3 dl tej, 30 dkg liszt, 2 dl szódavíz, csipet só, kevéske cukor, a sütéshez pedig olaj.
A „forralt borhoz”: 1,5 kg narancs, fél liter édes bor, 10 g vaj, méz és cukor, egy vanília rúd, néhány szem szegfűszeg, fahéj.
|
Palacsinta alapmassza |
|
|
Hozzávalók:
20 db-hoz 20 dkg liszt (lehetõleg rétesliszt), 2,5 dl tej, 2,5 dl szódavíz, 2 egész tojás, fél dl olaj, csipetnyi só, 1 teáskanál porcukor (ez el is maradhat).
|
|