Káposztás-sonkás
Hozzávalók: 50 dkg fejes káposzta, 20 dkg fõtt sonka vagy tarja, 3 evõkanál olaj, 1 dl tejföl, mokkáskanálnyi csombor, só és törött fekete bors ízlés szerint, 10 dkg reszelt füstölt sajt.
A káposztát megtisztítjuk, és lereszeljük vagy nagyon vékony metéltre vágjuk. Megsózzuk, néhány perces állás után kinyomkodjuk, majd meghintjük a fûszerekkel, és saját levében fedõ alatt puhára pároljuk. A sonkát nagyon vékony csíkokra vagdaljuk, és hozzáadjuk a puha káposztához. Fedõ alatt pároljuk egy percig, majd a fedõt levéve megpirítjuk. Ha langyosra hûlt, belekeverjük a tejfölt, és a félig sült pizzára kenjük. Megszórjuk a reszelt sajttal, és forró sütõben készre sütjük.
|