Tejszínes-fokhagymás csirkemell
Hozzávalók:
- filézett csirkemell,
-izlés szerint fokhagyma (vagy fokhagyma kocka),
-Főzőtejszín,
-olaj,
-só.
Elkészítés:
A csirkemellet kisebb csíkokra vágom(besózom),majd lassú tűzön megpirítom egy kis olajban.Saját levében picit hagyom puhulni,miközben a fokhagymát beletöröm,illetve a kockát belemorzsolom.
Mikor már a hús megpuhult annyira,hogy egy fakanállal szétvágom és nem véres belül,ráöntöm a főzőtejszínt.Állandó kevergetés mellett addig főzöm,amig be nem sűrűsödik. Közben meg is kóstolhatjuk,hogy nem-e kell bele még egy kis só vagy fokhagyma.
Ha kész csak rákenjük a pizzatésztára és berakjuk a sütőbe sülni.
Megjegyzés:
- Kiválló mártás makaróni tésztákhoz is!
- Tejfölt is lehet bele tenni óvatosan,ha valaki szereti!Csak kicsit sűrűbb lesz tőle .
|